PROJECT NAME
Modern Health Clinic
Client
Dr. Mahesh Gupta
Year
2017
Completion Status
Completed

Concept & Description:

Client Brief

The client wanted a design a clinic for him with soothing colors to create a welcome environment with modern techniques and finishes and hence the name Modern Health Clinic

Project Background

A 3600 sq.ft. Single story building on a plot area of 9687.5 sq.ft was originally designed as a guest house with 6 bedrooms. This was later converted into a clinic with multidisciplinary facilities.

Primary Concept

Our approach here was to utilise all available spaces to its best advantage to create a healing & comfortable environment for the patients and their families.
This was achieved with our minimalistic approach toward color selection, ceiling lighting design & furniture selection.

Material/Palette

Color scheme includes use of mint green color in combination with white and grey.
Important finishes to notice are the use of mint green lacquered glass at reception wall in combination with grey walls & white ceiling.
In all consultation rooms same color scheme has been repeated with a minimalistic approach. To avoid false ceilings we have designed and build light box using MDF that have T5 tubes in them and covered with milky white acrylic sheet at the bottom.

  • Project Team
    Surbhi Gupta, Azra Khan
  • Structural Consultants
    MASTER CAD
GET IN TOUCH

Contact Us

Location
View on Map
Address
A-2, Sector 59, Noida, UP - 201309