PROJECT NAME
House#01
Client
Mr.Suresh Gola
Year
2017
Completion Status
Ongoing

Concept & Description:

Client Brief

The client wanted us to design a functional yet simple ground +2 floor apartment with a big open basement that could be used for family gatherings.

Project Background

The entire residence is divided into three types of spaces where typical floor (1st & 2nd) is a 3 bedroom unit each , ground floor on the other hand is much more spacious with 2 bedrooms a big dining and living room. Basement has been designed as a big open family space with gym, bar unit, family dining & family lounge.
House is characterized by bold geometry & earthy shades used for flooring, walls, ceiling as well as the exterior.
Overall there is a balance between geometrical forms and decorative elements like false ceiling, use of bold veneer on doors & floating wall diving the living/dining on ground floor.

Primary Concept

Basic concept was to infuse the functional elements with artistic touch that are symmetrical, geometric & soothing to eyes. Contemporary in character with yet a touch of Indian elements.

Material/Palette

A neutral palette features combination of beige shade Italian stone flooring with white and mushroom painted walls & ceiling compliments bold santos veneer used on doors.

  • Project Team
    Rasika
  • HVAC Consultants
    Weather Conditioners
  • Design Consultants
    Surbhi Gupta
  • Structural Consultants
    Planning and Design Bureau
  • Conservation Architects
    Azra Khan
  • Structural Consultants
    Kanwarji Construction Co.
GET IN TOUCH

Contact Us

Location
View on Map
Address
A-2, Sector 59, Noida, UP - 201309